Ny regel kan sikre Magnussen deltidsarbejde i formel 1 i 2014

Det internationale bilsportsforbund FIA ventes i den kommende uge at vedtage et nyt reglement, der kan sikre Kevin Magnussen fast formel 1-arbejde i 2014.

Marussia er stadig en mulighed for en fast plads, og B.T. erfarer at det lille team nu kun har tre navne som potentielle teamkammerater til Jules Bianchi i 2014: Max Chilton (der har pladsen nu), Rodolfo Gonzalez (teamets testkører) og Magnussen. Men Marussia er ikke Magnussens ønske-team, og hans manager har tidligere udtalt, at han ikke skal køre for et team i den ende af feltet.

Men det nye reglement kun nu sikre Kevin Magnussen ’deltidsarbejde i formel 1-VM 2014. Det er nemlig planen at fredagstræningen op til løbene udvides med en halv time – og at den ekstra tid forbeholdes kørere, der opfylder ’Young Driver-definitionen (det vil sige de maksimalt har kørt to grandprix´er).

Hvis den nye regel vedtages, vil det gøre det betydeligt lettere for Kevin Magnussen at komme ind i formel 1 allerede næste år, og en plads som ’fredags-tester er derfor en oplagt 2014-mulighed for danskeren, der er i stald hos McLaren. pny

Dagens Gossip