Ny regering bryder politisk dødvande i Libanon

Efter 10 måneders politisk dødvande er det lørdag lykkedes for Libanons nye premierminister, Tammam Salam, at få en ny regering på plads.

Salam pådrog sig opgaven med at danne en ny regering i april 2013, da forgængeren Najib Mikati trådte tilbage.

- Efter 10 måneders indsats og tålmodighed er en regering, der skal beskytte de nationale interesser, født, siger Tammam Salam.

- Denne regering har den bedste sammensætning til at repræsentere Libanon, når den står over for politiske, sikkerhedsmæssige, økonomiske og sociale udfordringer, siger han.

Den nye regering har medlemmer fra både den magtfulde shiitiske Hizbollah-bevægelse og den sunni-ledede blok med tidligere premierminister Saad Hariri i spidsen.

De to blokke er dybt uenige på en række områder. Heriblandt krigen i nabolandet Syrien, hvor Hizbollah støtter regimet, og Hariris blok støtter oppositionen.

Den nye regering skal forsøge at skabe stabilitet i Libanon, der er i stor fare for at blive indblandet i borgerkrigen i nabolandet. Krigere fra Hizbollah kæmper eksempelvis sammen med den syriske præsident Bashar al-Assads styrker på den syriske side af grænsen.

I de seneste måneder har en stribe bombeangreb ramt hovedstaden Beirut samt andre dele af landet.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip