Ny retssag mod Olivers far

I april blev retssagen aflyst, fordi Thomas Sørensen ikke mødte op i retten, men denne gang er det ikke utænkeligt, at han vil rejse til Østrig for at deltage i sagen. Det fortæller Thomas Sørensens talsmand, Janus Bang, som dog understreger, at det kræver håndfaste garantier fra de danske myndigheder, heriblandt Udenrigsministeriet.

»Vi er nødt til at have Udenrigsministeriet på banen med støtte til Thomas. De østrigske domstole er ikke interesserede i de danske domstoles afgørelser, så ministeriet skal understrege over for østrigerne, at Thomas har dansk ret på sin side og fuld opbakning fra de danske myndigheder,« siger Janus Bang.

»Det hele står og falder på en erklæring fra Udenrigsministeriet. Ellers kan vi ikke være sikre på en fair retssag,« fastslår han.

Den nu seksårige Olivers mor, Marion Weilharter, tog drengen med hjem til Østrig i 2010. Hun fik efterfølgende forældremyndigheden over Oliver af de østrigske myndigheder, mens Thomas Sørensen fik forældremyndigheden ved en dansk domstol.

I april 2012 rejste Thomas Sørensen til Østrig og hentede Oliver hjem mod sin ekskærestes vilje. Det kostede ham en dom på 12 måneders betinget fængsel ved en østrigsk domstol, men på grund af procedurefejl skal sagen gå om.

Østrig har tidligere forsøgt at få Thomas Sørensen udleveret gennem en europæisk arrestordre, men Justitsministeriet har afvist af efterkomme kravet, fordi han ikke har begået noget ulovligt i Danmark.

Dagens Gossip