Ny S-terrier: Jeg skal trække sandheden ud af Venstre

Socialdemokraterne udpegede tirsdag officielt den 31-årige Maja Panduro til ny politisk ordfører for regeringspartiet. Hun indtræder samtidig i gruppeledelsen.

Maja Panduro afløser Magnus Heunicke, som mandag blev udnævnt til transportminister efter i langt tid at have taget slæbet med at svare på mediernes kritiske spørgsmål om dårlige meningsmålinger og uro i baglandet.

Som politisk ordfører skal Maja Panduro også være helt i front, når der skal tages politiske debatter med oppositionen i folketingssalen og i medierne. Og den rolle glæder hun sig til:

- Det bliver mit mål at trække sandheden ud af Venstre. Vi har simpelthen brug for nogle ærlige svar fra Løkke og hans løjtnanter, i stedet for den der "går den, så går den"-kultur, hvor man nægter at svare på, hvad nulvækst vil betyde.

- Vi ved jo, at der bliver færre varme hænder med nulvækst, men Venstre skylder stadig at svare på, om det er sygeplejersker, SOSU-assistenter eller politibetjente, vi kan undvære, siger Maja Panduro i en kommentar.

Tirsdagens gruppemøde hos Socialdemokraterne kommer efter SF's farvel til regeringen og den fjerde ministerrokade på omkring seks måneder.

Den voldsomme turbolens i regeringen og krisen i SF betyder, at Socialdemokraterne på tirsdagens gruppemøde også kunne sige velkommen til tidligere sundhedsminister Astrid Krag og tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn.

De er begge skiftet til Socialdemokraterne, efter at SF torsdag i sidste uge forlod regeringen.

Efter regeringsrokaden har Socialdemokraterne også udpeget en række andre ordførere:

* Pernille Rosenkrantz-Theil er ny socialordfører efter Maja Panduro

* Jens Joel er ny ordfører for klima, energi og bygninger efter Pernille Rosenkrantz-Theil.

* Torben Hansen er ny miljøordfører efter Jens Joel.

* Jeppe Bruus er ny ordfører for forskning, innovation og videregående uddannelser efter Kirsten Brosbøl, der er blevet udnævnt til miljøminister.

* Troels Ravn er ny kulturordfører efter Mogens Jensen, der er blevet udnævnt til handels- og udviklingsminister.

* Annette Lind er ny børne- og undervisningsordfører efter Troels Ravn.

* Anne Sina er ny forbrugerordfører efter Annette Lind.

* Ny statsrevisor er Lennart Damsbo-Andersen efter Magnus Heunicke, der er blevet udnævnt til transportminister.

/ritzau/

Dagens Gossip