Ny skub op-is med alkohol sælges snart lovligt til børn

Skub-op-isen 'N1ce,' der indeholder fem procent alkohol og fås i varianter som mojito, margarita og daiquiri sendes i disse uger ud til is-hungrende danskere. Alko-isen blev sidste år lanceret i Sverige, men nu er det altså danskernes tur til at smage isen, det skriver metroxpress.

- Man kan foreløbig få os i et par danske butikker, på Bakken og på flere af sommerens festivaler. Vi bliver solgt efter en EU-regel, der tillader op til fem procent alkohol i fødevarer, som butikker faktisk lovligt må sælge til børn. Vi beder dog butikker om at følge den danske 16-årsregel, siger stifter Mikael Drane til metroxpress.

Han har lanceret produktet i samarbejde med dj-duoen Axwell & Ingrosso, kendt fra Swedish House Mafia.

Læs også: Eksperter advarer: Sommeren er højsæson for denne dræber

Hos foreningen Alkohol og Samfund er man knapt så begejstrede for den nye is med alkohol.

- Det er en uskik, at man putter alkohol i fødevarer. Vand-is er jo noget, som normalt kun børn spiser – og kan de adskille, hvad der er alkohol i, og hvad der er en anden is i køledisken? Jeg synes, at det er et uansvarligt produkt, fordi det henvender sig så meget til børn, siger formand Anette Søgaard Nielsen til metroxpress.

Heller ikke Vin og Spiritus Organisationen mener, at alkohol is bør kunne sælges.

Formand Michael Holm stiller sig blandt andet undrende overfor, hvordan en anbefalet aldersgrænse skal kunne overholdes i butikkerne.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip