Ny smal sejr sender FC Midtjylland videre i Europa

Skrevet af admin

07/07/2016

Mest læste i dag

De danske hold kan se tilbage på en fejlfri første runde af kvalifikationen til fodboldens Europa League.

Efter Brøndbys to sejre over islandske Valur fulgte FC Midtjylland op med at gøre det samme ved FK Suduva fra Litauen. Dermed har begge de danske hold spillet sig videre og har samtidig scoret det maksimale antal point til det europæiske regnskab.

Mens Brøndby smadrede de stakkels islændinge med samlet 10-1, var midtjyderne mere minimalistiske mod sidste sæsons nummer fire i den litauiske A Lyga.

Jess Thorups tropper fulgte 1-0-hjemmesejren op med en tilsvarende sejr i torsdagens returkamp på udebane og går altså videre med samlet 2-0.

Modstanderen i anden kvalifikationsrunde bliver FC Vaduz fra Liechtenstein, der slog makedonske FK Sileks med samlet 5-2.

På forhånd havde Jess Thorup bedt sine spillere om at slukke litauernes forhåbninger med et udebanemål. Træneren fik sit ønske opfyldt allerede efter godt et kvarters spil.

Det var venstrebacken Filip Novak, der sparkede kuglen i nettet, da en aflevering fra kollegaen i højre side, Rasmus Nissen, pludselig lå for fødderne af tjekken.

Flere mål fik tilskuerne ikke. Dermed fortsætter FC Midtjylland altså jagten på en billet til gruppespillet i turneringen.

Midtjyderne skal overstå yderligere tre runder med succes for at komme ind i hovedturneringen.

/ritzau/