Ny spænding i formel 1 efter Alonso-sejr i Spanien

Hjemmebanehelten Fernando Alonso leverede et perfekt løb, hvor fire effektive Ferrari-pitstop bragte han sig i front. I mål var han næsten 10 sekunder for Kimi Räikkönen (Lotus-Renault) med teamkammeraten Felipe Massa yderligere 16 sekunder efter på trejepladsen. Den regerende verdensmester og den førende i VM 2013, Red Bull-Renaults Sebastian Vettel, sluttede på fjerdepladsen.

Resultatet i Spanien bragte ny spænding ind i VM, hvor Räikkönen og Alonso nu kun er henholdsvis fire og 17 point efter Vettel.

- Vi har stadig ikke den hurtigste bil i feltet – men vi arbejder på det, sagde Alonso efter sejren.

- Specielt på en enkelt omgang under kvalifikationen er vi bagefter, men i løbene er vi konkurrencedygtige, fortsatte Ferrari-køreren, der startede fra femte position på Circuit de Catalunya.

- I dag kunne vi ikke følge med Ferrari og derfor kan jeg ikke være tilfreds – det er ikke andenpladser jeg kører for, sagde Räikkönen.  

- Men vi fik det optimale ud af en halvdårlig dag, og jeg kom tættere på Vettel i VM, fortsatte finnen.

Vettel gav dækkene skylden for den skuffende fjerdeplads.

- Bilen kan køre hurtigere – men ikke på de dæk, vi skal bruge i øjeblikket. Vi belaster åbenbart dækkene mere end andre team, og det er noget vi må se på.

Næste afdeling af VM køres i Monte Carlos gader om 14 dage.  

Her er danske Kevin Magnussen tilbage i McLaren-pitten som reservekører og Le Mans-kongen Tom Kristensen er med i bilsportforbundet FIAs dommerpanel.

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip