Ny sportshøjskole på vej i Løgumkloster

En sportshøjskole kan være på vej i Løgumkloster. Det er Skolefællesskabet SINE i Løgumkloster, der vil starte en sportshøjskole i de tidligere bygninger, der husede plejecentret Aalykke.

SINE omfatter i dag en sportsefterskole med plads til 210 elever fordelt på 9. og 10. klasse. Efterskolen startede i 1997 og har siden fået flere og flere elever.

- Gennem nogen tid har vi arbejdet med planer om at udvide tilbuddene med en ny højskole med formidling af sport og idræt som omdrejningspunkt. Blandt andethar vi været i dialog med Tønder Kommune om placeringen, oplyser SINEs forstander, Rene Jacobsen.

Tønder Kommune bakker planerne om:

- Vi kan blandt andet se frem til 15-20 nye arbejdspladser, og samtidig får vi en god udnyttelse af de tomme bygninger. Så der er mange plusser ved SINEs nye projekt, siger Tønder Kommunes borgmester, Laurids Rudebeck.

Den nye sportshøjskole vil tilbyde både korte og længere kurser inden for forskellige idrætslinjer, som f.eks. fodbold, håndbold, dans, skisport, friluftsliv, basketball, badminton og golf.

Hvis alt går som planlagt, vil den nye sportshøjskole i Løgumkloster kunne byde de første elever og kursister velkommen til september 2014.

Dagens Gossip