Ny stor dansk cykeltriumf

De danske cykeltalenter bliver ved at brøle ud i verden, at der er både krummer og fremtid i cykelryttere fra Danmark. Søndag vandt Mads Pedersen den samlede sejr i verdens mest prestigefyldte U19 etapeløb, Fredsløbet i Tjekkiet.

Det er tredje år i træk, at en rød-hvid rytter vinder det eftertragtede løb.

- Det er virkelig historisk for Danmark, og et resultat af et godt talentarbejde i Danmark både i klubberne og i Danmarks Cykle Union, hvor vi er godt støttet af Team Danmark, siger Henrik Simper, U19-landstræner for Dansk Cykle Union i en pressemeddelelse.

Mads Pedersen vandt tidligere på sæsonen U19-rytternes version af Paris-Roubaix. Dermed ligner han for alvor en stjerne i svøb.

- Nu har jeg vundet de to største U19 løb der findes, når man ser bort fra VM, så det er bare vildt fedt, kommenterede Mads Pedersen efterfølgende med henvisning til hans sejr i årets U19 Paris-Roubaix.

Mads Pedersen vandt søndagen sidste etape, der efter 99,8 km til og fra Terezin, endte med en massespurt. Tidligere blev det til en andenplads på 1. etape, sejr på enkeltstarten på etape 2a, en tredjeplads på etape 2b, en sjetteplads på 3. etape og altså sejren søndag.

- Det er meget imponerende af Mads. Det er virkelig verdensklasse, at han kan køre med de bedste opad, vinde enkeltstart og vinde en massespurt. Og så er sejren også et produkt at et fantastisk holdarbejde. Alle på holdet arbejder for Mads, og kan efterfølgende også glæde sig over sejren. Virkelig flot holdarbejde, forklarede Henrik Simper efter triumfen.

Dermed er det tredje år i træk, at en dansk rytter vinder U19 Fredsløbet. Sidste år vandt Niklas Eg, mens Magnus Cort sikrede dansk sejr i 2011.

 

 

 

Dagens Gossip