Ny stor mobilkran til Grenaa havn øger kapaciteten

Grenaa Havn A/S investerer i fortsat vækst. En ny mobilkran øger både tempo og kapacitet, når der lastes og losses bulk og andet gods på havnen i Grenaa. Det giver havnens virksomheder mulighed for at tage imod større skibe med mere gods.

Med investeringen i en ny mobilkran efterkommer Grenaa havn et stort behov hos flere af de virksomheder, der i stigende grad bruger havnen. Godsomsætningen på Grenaa Havn er i perioden fra 2000 til 2012 steget med 80 procent, hvilket er betydeligt over den samlede udvikling på landsplan.

Den nye kran ankom til Grenaa havn i dag, og efter en kort test- og indkøringsperiode vil den første gang kunne ses i aktion, når Grenaa Bulk Terminal midt i februar tager imod et skib med 15.000 tons træpiller.

- Vi har købt en Gottwald-mobilkran; en havnekran til både bulkgods og ’heavy lift’, med en max kapacitet på 140 tons. Den supplerer vores øvrige kraner rigtig fint, og ved at bruge den i samløft med en anden kran får vi mulighed for at foretage rigtig tunge løft, siger Lars Mohr Christensen, driftschef ved Grenaa Havn, i en pressemeddelelse.

Se billederne nedenunder...

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip