Ny stor mobilkran til Grenaa havn øger kapaciteten

Grenaa Havn A/S investerer i fortsat vækst. En ny mobilkran øger både tempo og kapacitet, når der lastes og losses bulk og andet gods på havnen i Grenaa. Det giver havnens virksomheder mulighed for at tage imod større skibe med mere gods.

Med investeringen i en ny mobilkran efterkommer Grenaa havn et stort behov hos flere af de virksomheder, der i stigende grad bruger havnen. Godsomsætningen på Grenaa Havn er i perioden fra 2000 til 2012 steget med 80 procent, hvilket er betydeligt over den samlede udvikling på landsplan.

Den nye kran ankom til Grenaa havn i dag, og efter en kort test- og indkøringsperiode vil den første gang kunne ses i aktion, når Grenaa Bulk Terminal midt i februar tager imod et skib med 15.000 tons træpiller.

- Vi har købt en Gottwald-mobilkran; en havnekran til både bulkgods og ’heavy lift’, med en max kapacitet på 140 tons. Den supplerer vores øvrige kraner rigtig fint, og ved at bruge den i samløft med en anden kran får vi mulighed for at foretage rigtig tunge løft, siger Lars Mohr Christensen, driftschef ved Grenaa Havn, i en pressemeddelelse.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip