Ny storkontrol på Sjælland: Masser af sort arbejde i bagerierne

Myndighederne kan konstatere, at der fortsat er masser af sort arbejde i landets bagerier.

Natten til fredag gennemførte en række myndigheder, herunder SKAT, Politiet, Levnedsmiddelkontrollen, Arbejdsmarkedsstyrelsen samt Styrelsen for fastholdelse og rekruttering i fællesskab med 11 kommuner en omfattende kontrol af 32 bagere på Sjælland.

- Kontrollerne fra Helsingør kommune i nord, Halsnæs kommune i vest, Gentofte kommune i øst og Albertslund kommune i syd viste desværre, at der fortsat foregår sort arbejde i for stort omfang, siger Henrik Andersen, der er tovholder på SKATs projekt om bekæmpelse af socialt bedrageri.

Han fastlår, at der bliver fulgt op på resultaterne fra kontrolaktionen.

Som et led i bestræbelserne på at komme det sorte arbejde til livs, vil der alene efter denne kontrolaktion blive pålagt ni bagerier at føre såkaldte logbøger over de ansatte.

En bager i Hillerød havde en ansat fra Libanon uden arbejdstilladelse og som var bosat i Sverige, så han blev anholdt af politiet, efter at han, uden held, havde forsøgt at gemme sig og skifte fra arbejdstøj til civilt tøj.

I et andet bageri blev otte indere anholdt af politiet, fordi de ikke havde arbejdstilladelser.

SKAT tog tilbage et par timer efter anholdelserne og kunne konstatere, at der ikke var indkaldt nye medarbejdere. I butikken traf SKAT nu den fortvivlede bagerindehaver, som var endt med at stå tilbage med bagerjomfruerne og kigge på de tomme hylder.

I Ballerup var der også pludselig tomme hylder i butikkerne Et bageri i Ballerup stod også meget pludselig uden frisk brød, da bageren blev så ked af besøget fra SKAT, at han styrtede ud af døren.

Et bageri i Gentofte slap lidt heldigere fra besøget. Der var officielt én ansat. Han stod pludselig alene, da hans kollega - som han i øvrigt fortalte, at han ikke kendte - gemte sig i kælderen.

- Efter at han blev fundet i kælderen, var det sidste vi så til ham, at han løb gennem byen med den lokale kommunale kontrolmedarbejder i hælene, fortæller Henrik Andersen om bare én af de pudsige oplevelser fra kontrolaktionen.

To forskellige steder i Brøndby blev bageren truffet helt alene og i fuld gang med at bage.

- De må være utrolig lærenemme, fortæller en anden af de deltagende medarbejdere fra SKAT, for på trods af, at de begge steder var alene om produktionen og kendte hele rutinen i bageriet, så fortalte de begge, at det var deres første arbejdsdag.

Der blev ved denne kontrolaktion fundet i alt syv steder med ansatte personer, der samtidig modtager offentlige ydelser, og det følger de kommunale kontrolgrupper op på. Levnedsmiddelkontrollen kunne uddele en elite-smiley

En del bagerier fik ikke de glade smileyer og kan forvente gentagne besøg, som de skal betale levnedsmiddelkontrollen for.

Der var dog én solstrålehistorie. En bager i Gentofte havde orden i alle papirer og ansatte og fik også en elite-smiley under kontrollen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip