Ny superstjerne kan lave major-hattrick i British Open

Golfsportens superstjerner som Tiger Woods og Rory McIlroy har fået alvorlig konkurrence af den 21-årige amerikaner Jordan Spieth.

Den unge komet kan ved British Open, der blev indledt torsdag morgen, vinde sin tredje majorturnering i et helt forrygende 2015.

I april vandt Spieth US Masters, og to måneder senere tog amerikaneren også sejren i US Open.

De to triumfer og den aktuelle form - Spieth vandt i søndags turneringen John Deere Classic på PGA Touren - betyder, at den unge stjerne har fine chancer for at blive den første i golfsportens historie til at vinde en Grand Slam.

En Grand Slam kræver, at amerikaneren vinder alle årets fire majorturneringer US Masters, US Open, British Open og PGA Championship.

Kritikere har undret sig over, hvorfor Jordan Spieth har valgt at spille i Illinois i USA ugen før British Open. De mener, at han risikerer, at ødelægge sin vinderchance på grund af træthed og jetlag. Spekulationer som Spieth afviser.

- Om jeg spiller godt eller skidt har intet at gøre med, hvad jeg lavede i ugen op til.

- Jeg vil helt sikkert have nok energi. Jeg vil også helt sikkert være udhvilet, og jeg vil være så godt forberedt som muligt - ligesom til alle andre turneringer, siger Jordan Spieth.

Kritikerne kan dog have en lille pointe, da golfstjernen de seneste to år er endt som nummer 36 og 44 i British Open. Både i 2013 og 2014 varmede han også op til majorturneringen ved at spille John Deere Classic i USA.

Modsat kan man også sige, at Jordan Spieth aldrig har spillet bedre end nu.

En af amerikanerens beundrere er den tredobbelte British Open-vinder og tidligere verdensetter Nick Faldo.

57-årige Faldo er sikker på, at Spieth træffer de rigtige valg omkring sin forberedelse.

- Hvis Jordan Spieth gør det sådan, så gæt engang? Så er det rigtigt.

- Det, han gør, er fænomenalt. Han tror på sig selv, han ser slagene rigtigt, han visualiserer slagene, og han bliver bare ved, siger Nick Faldo.

Englænderen, der i år spiller karrierens sidste British Open, fortæller, at Spieth især er stærk til at analysere golfbanerne.

- Mange spillere går træningsrunder med ham, bare en enkelt runde, og næste dag fortæller han om banen, og alle de andre har ikke fanget noget af det, han taler om.

- Han har tydeligvis en meget høj golf-IQ, og han kan tage meget ind, siger Nick Faldo.

Jordan Spieths vinderchancer på St. Andrews har fået lidt ekstra medvind, efter at den forsvarende mester Rory McIlroy har meldt afbud med en skade.

Heller ikke Tiger Woods er på toppen efter en rædselssæson, der har sendt ham ned som nummer 241 på verdensranglisten. Modsat Spieth kender Woods dog kurverne på St. Andrews-banen særdeles godt efter sejre i 2000 og 2005.

Tiger Woods er i øvrigt den seneste golfspiller, der både har vundet US Masters og US Open i samme kalenderår. Det skete i 2002.

Ikke siden amerikanske Ben Hogan i 1953 er det lykkes en golfspiller at vinde årets tre første majorturneringer.

To danskere er blandt de godt 150 deltagere ved dette års British Open, der spilles fra torsdag til søndag. Det er Thomas Bjørn og Søren Kjeldsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip