Ny tilsynsbestyrelse uden forbrugervagthund

Berlingske erfarer, at aftalen betyder, at Finanstilsynet får en bestyrelse, der får til opgave at sparre med tilsynets direktion og træffe tilsynsmæssige afgørelser.

Men med etableringen af bestyrelsen bliver Det Finansielle Råd nedlagt. Det betyder ifølge Berlingskes oplysninger, at der ikke umiddelbart vil være nogen forbrugervagthunde til at holde tilsynet i ørerne.

I Det Finansielle Råd har der indtil nu siddet to repræsentanter for forbrugerne, hvoraf en af dem var fra Forbrugerrådet. Men i tilsynets nye bestyrelse på syv personer er kendskabet til forbrugere intet kriterium.

I stedet skal bestyrelsen ifølge Berlingskes oplysninger bestå af tre medlemmer med en relevant akademisk baggrund, to medlemmer med en ledelsesmæssig baggrund fra den finansielle sektor, et medlem med en ledelsesmæssig baggrund fra det øvrige erhvervsliv og et medlem fra Danmarks Nationalbank.

Finanstilsynet har ikke tidligere haft en bestyrelse, men det har været et krav til forhandlingerne fra særligt Venstre og Konservative.

Aftalen ventes indgået i den forligskreds, som står bag bankpakkerne.

Dagens Gossip