Ny tjeneste sikrer køber og sælger på internettet

Nu er det slut med varer, der ikke dukker op eller penge, som ikke går ind på kontoen, når du handler over nettet. Brødrene Peter og Søren Lundgaard fra Kolding lancerer tjenesten, DepoSystem.com, der sikrer både køber og sælger, når man handler online.

Systemet sikrer begge parters værdier i en handel, hvor sælger sender en vare med GLS eller Post Danmark og køber betaler med en bankoverførsel.

DepoSystem.com er til den almindelige forbruger, som har fundet en vare på en online byttebørs eller online markedsplads og lavet en aftale med sælger. Systemet henvender sig til køber og sælger af diverse varer på nettet, som gerne vil handle sikkert. En handel, som ikke er sikker for nogen parter i dag. Den nye tjeneste kan også bruges af virksomheder og webshops.

Medejer og stifter, Peter Lundgaard, fortæller, at brødrene startede tjenesten efter han forsøgte at sælge en dyr cykel:

- Jeg havde sat en cykel til salg på nettet for 12.000 kroner og havde fundet en køber på Bornholm. Køberen lød som en flink fyr i telefonen, men jeg var nødt til at bede ham om at overføre et forskud på cyklen, ellers turde jeg ikke sende den. Alligevel sov jeg ikke trygt i flere nætter, før resten af pengene var gået ind på kontoen. Køber turde heller ikke sende alle pengene, før han havde cyklen, så jeg tænker, at han også var glad for at se cyklen, da den ankom, siger Peter Lundgaard.

Det blev starten på DepoSystem.com. Peter og hans bror, Søren Lundgaard, sad en aften og søgte på nettet efter et system, der kunne hjælpe. Det fandtes ikke, men det har de nu lavet om på.

- Vi søgte rundt i vores netværk og fandt frem til en samarbejdspartner, som kunne se fornuft i ideen, og som har hjulpet os med programmeringen af systemet. Derudover har vi fået et samarbejde med Post Danmark og GLS og glæder os til at kunne bidrage med en bedre mavefornemmelse hos de danske forbrugere på nettet, fortæller Søren Lundgaard.

Kort fortalt, så opbevarer DepoSystem.com pengene på en sikret konto i Danske Bank, indtil køber har modtaget og kvitteret for varen. Først derefter får sælger sin betaling for varen. Det er en tjeneste, der skaber tryghed for både køber og sælger – i modsætning til de nuværende betalingstjenester på markedet, der kun sikrer den ene part.

Der har i den senere tid været fokus på svindel gennem handel på internettet. Senest i Operation X (Den perfekte forbrydelse), hvor webshops blev snydt.

Dagens Gossip