Ny tragedie rammer The Charlatans

The Charlatans-trommeslageren Jon Brookes er død, kun 44 år gammel.
Han tabte kampen mod en kræftsvulst i hjernen og sov stille ind på et hospital i morges.

Brookes var igennem en lang række intensive behandlinger og blev opereret i hjernen adskillige gange, men trak alligevel det korte strå.

Den engelske rockgruppes forsanger Tim Burgess offentliggjorde den triste nyhed på Twitter for et par timer siden og fortæller, at alle i bandet er slået ud. »Jon Brookes, min ven, vores trommeslager og inspiration for så mange mennesker gik bort i morges«, skriver Burgess og fortsætter: »Vi er helt ødelagte af sorg allesammen. At miste et menneske, som var så fyldt med energi, er et næsten ubærligt tab«.

Sangeren beskriver også grupekammeraten som »en fremragende trommeslager« og »en god ven for alle omkring bandet«.

Brookes fik sin kræftdiagnose i 2010, efter at være faldet om på scenen med et krampeanfald under en koncert i Philadelphia. Sygdommen og behandlingerne tvang ham til at melde fra på en del opgaver med The Charlatans, og The Verve-trommeslageren Pete Salisbury trådte flere gange til som vikar. Brookes bevarede dog til det sidste håbet om at blive rask og vende tilbage til bandet på fuld tid, men sådan kom det ikke til at gå.

Trommeslageren var med til at danne The Charlatans i 1989 og var med på succesbølgen i 1990erne. Dette tiår var bandets storhedstid, men her oplevede gruppen den første tragedie, da keyboardspilleren Rob Collins blev dræbt ved en bilulykke i 1996.

Dagens Gossip