Ny transportminister har lige brug for »en uge eller to«

Derfor ønsker hun heller ikke at gå i dybden med, hvor hun ser de største udfordringer på området, og flere garvede trafikjournalister måtte ved fredagens overdragelsesforretning i Transportministeriet nøjes med følgende svar på deres spørgsmål:

»Giv mig en chance for at se, hvad ministeriet er i gang med, og hvad der er af initiativer. Jeg har ikke fulgt området i tre år, fordi jeg havde en anden ministerpost lidt af tiden,« siger Pia Olsen Dyhr.

Spørgsmål: Det svar vil vel også gælde på mange af de andre spørgsmål?

»Ja, det vil det. Giv mig en uge eller to, så skal jeg nok svare mere konkret,« siger hun.

Pia Olsen Dyhr har dog ingen problemer med at udpege sine overordnede mærkesager for trafikpolitikken.

»Min mærkesag er, at vi skal have grønnere trafik. Vi skal have tænkt meget mere i løsninger, der også holder klimamæssigt. Det er den ene del.«

»Det andet er det her med mobilitet. Danskerne har behov for at kunne komme nemt rundt. Det nytter ikke noget, at det er så besværligt at komme på arbejde hver eneste dag. Det er til frustration for mange,« siger Pia Olsen Dyhr og udpeger København som byen, der har det største problem med mobilitet.

Hun ser derfor frem til inden længe at modtage anbefalingerne fra Trængselskommissionen, der er blevet nedsat for at se på, hvordan man kommer trængselsproblemerne i hovedstaden til livs.

»Trængselskommissionen kommer jo med deres anbefalinger, og dem skal vi kigge på, fordi vi skal have flere mennesker til at benytte den kollektive trafik. Den skal bare også være der, og jeg tror for eksempel, at Metroringen vil betyde rigtig meget for at få flyttet nogle folk, for eksempel her i Indre By, over i den kollektive trafik,« siger Pia Olsen Dyhr.

Hun afløser Henrik Dam Kristensen (S), der ikke længere skal være minister, men i stedet bliver socialdemokratisk gruppeformand.

Dagens Gossip