Ny transportminister ser frem til togfond-arbejde

Socialdemokraten Magnus Heunicke blev mandag præsenteret som regeringens nye transportminister, et hverv han overtager fra Pia Olsen Dyhr (SF).

Ved ministeroverdragelsen i Transportministeriet blev Pia Olsen Dyhr rost for sin ihærdighed og for at have gennemført store dele af sine transportmærkesager på knap et halvt år. Togfond-aftalen til 28,5 milliarder står som kronen på hendes ministerværk.

Selv om de store linjer i aftalen allerede er vedtaget, ser den nye transportminister, Magnus Heunicke (S), frem til at udarbejde den konkrete lovgivning.

- Jeg er stolt og glad for, at det bliver min opgave at få det ført ud i virkeligheden og få lavet den lovgivning, der skal til for at sikre, at de enkelte projekter bliver til virkelighed.

- Jeg skal passe på i overdragelsestaler at bruge ordet paradis, hvis jeg ikke vil i samråd alle mulige steder.

- Jeg ved ikke, om det kommer til at være et paradis at tage toget i Danmark med togfonden, men det bliver i hvert fald et skridt på vejen for langt, langt bedre tilstande, siger Magnus Heunicke ved ministeroverdragelsen.

Togfond-aftalen indebærer blandt andet en forkortet rejsetid mellem landets største byer, elektrificering af hele hovednettet og en baneforbindelse mellem Vejle og Billund

Den daværende S-R-SF-regering forhandlede togfonden hjem sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti, og Magnus Heunicke er glad for, hans forestående arbejde kan begynde efter et bredt forlig.

- Jeg synes, det er meget vigtigt med brede forlig. Vi er inde på et område, hvor projekter strækker sig over flere valgperioder, og der er det ikke sundt med smalle forlig. Det her brede forlig holder også efter et valg, siger Magnus Heunicke.

Da der skulle udveksles gaver mellem den nye og den forhenværende minister, var togfonden dog ikke et tema.

Magnus Heunicke fik en saks til at klippe åbningssnore over med. Det var den samme saks, som Pia Olsen Dyhr selv fik af Nick Hækkerup i afskedsgave, da hun tilbage i august flyttede fra handels- og investeringsministeriet.

Den anden vej fik Pia Olsen Dyhr en ræverød cykelhjelm som et symbol på den uenighed, der er mellem SF og Socialdemokratiet om, hvorvidt det skal være obligatorisk ved lov at bære cykelhjelm.

/ritzau/

Dagens Gossip