Ny transportminister: Udbud kan koste den kollektive trafik dyrt

Sådan lyder budskabet fra den nyudnævnte transportminister, Pia Olsen Dyhr (SF), der torsdag er kaldt i sit første samråd som transportminister for blandt andet at svare på, hvorvidt regeringen fortsat støtter Produktivitetskommissionens anbefalinger om netop at sende togdrift i udbud.

»Hvis man kun kigger snævert på økonomi, så kan det godt være, man kan spare noget på den korte bane, men det kan blive rigtig dyrt for den kollektive trafik i Danmark, hvis passagerne løber skrigene væk, fordi den ikke er sammenhængende og kun er på private hænder,« siger Pia Olsen Dyhr.

Produktivitetskommissionen anbefaler, at »togdriften på flere jernbanelinjer sendes i udbud«, men ifølge Olsen Dyhr er den sammenhængende trafik et tungt lod i vægtskålen, når man skal diskutere udbud.

»Noget udbud har været godt, og noget andet har været skidt. Og den helt store udfordring - hvis man gør som Produktivitetskommissionen anbefaler med at bide det op i flere dele - så får vi svært ved at have en sammenhængende kollektiv trafik, og det, ville jeg synes, var ærgerligt for dem, der benytter sig af den hver eneste dag,« siger ministeren.

Berlingske skrev i juli, at rapporten om effektivisering af transport- og postområdet fra Produktivitetskommission var behæftet med faktuelle fejl. Kommissionen har nu udgivet en ny rapport, men oplyser, at anbefalingerne på jernbanedrift er de samme.

Ifølge ministeren er der ikke grund til at betvivle rapportens anbefalinger.

»Jeg kan ikke svare for alt, hvad Produktivitetskommissionen laver, men jeg synes, at vi på transportområdet har haft en god dialog efter det her, og jeg synes ikke, der er problemer, og jeg synes ikke, der er behov for at tale problemer op. Jeg opfatter meget af det, kommissionen er kommet med, som ganske kvalificeret arbejde,« siger Pia Olsen Dyhr.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip