Ny trend: Derfor skal I sove hver for sig

At blive vækket af partnerens snorken, snakken i søvne eller nattisseri kan ødelægge søvnen for de fleste. Og det kan give nogle lange hverdage med røde øjne og alt for meget kaffe.

Hvis du er plaget af dårlig søvn pga. din partner, bør du måske overveje at følge denne nye trend fra USA. Nemlig at man som par sover hver for sig, skriver magasinet iForm.

I den amerikanske byggebranche National Association of Home Builders vil 60 pct. af de nybyggede huse i 2015 have et soveværelse til både manden og kvinden.

Og en undersøgelse fra 2005 har vist, at der allerede dengang var over 25 pct. af parrene, der sov hver for sig.

Vigtigt at prioritere sin søvn

For de fleste lyder trenden måske som om, at en skilsmisse er på vej, men søvnforskeren Neil Stanley fra England peger på, at det vigtigst at prioritere søvnen.

- En god nats søvn er fuldstændig vital for vores fysiske, mentale og følelsesmæssige sundhed. Derfor er det vigtigt for os at forsøge at forbedre den, hvis vi kan. Forskning har vist, at det er vores sovepartner, der er skyld i 50 pct. af søvnforstyrrelserne, så der er ingen tvivl om, at det vil gavne manges søvn, hvis de fik hver deres soveværelse, forklarer han ifølge iForm.

Neil Stanley peger på, at det også gavner et forhold mere, at man er udhvilet og glad i stedet for at være sur på partneren over den manglende søvn.

Få 7 konkrete tegn på du mangler søvn på Femina.dk.

Rådet gælder ikke alle

Det er dog ikke alle, det gælder for. Der er nemlig en del, der rent faktisk sover bedre sammen med en partner.

- Der er forskning, der viser, at vi ikke producerer så meget af stresshormonet kortisol, når vi sover ved siden af en anden. Så rådet om at sove hver for sig gælder ikke for alle. Hvis du får din søvn og er glad for at sove med din kæreste, så bliv ved med det, råder Neil Stanley, der dog også mener, man må tage konsekvensen, hvis partneren forstyrrer for meget om natten.

Hvis I ikke har plads til et ekstra soveværelse, så råder søvneksperten til, at I ikke følger hinandens søvnmønstre. Gå i seng, når du er træt – og ikke når partneren er det.

Få 5 metoder til at falde i søvn med det samme på Billedbladet.dk.

Af Mia Qvist Scheelsbeck, NewsDesk, Aller Media

Kan du forestille dig, at have to soveværelser i huset? Skriv din mening her:

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip