Ny uddannelse flytter grænser

En spritny uddannelse åbner dørene til ukendte muligheder og nye udfordringer. Den tanke tændte 24-årige Lotte Nygaard Knudsen og 22-årige Mette Juul Nielsen, da de blev optaget på første hold på den nye entrepreneur-designmanager-uddannelse på IBA sidste sommer.

Pigerne har da heller ikke savnet udfordringer det seneste år, hvor de har arbejdet med projekter á fire-fem ugers varighed. En noget anderledes arbejdsform, end de har været vant til.

- Jeg kommer fra gymnasiet, hvor vi havde flere kortere afleveringer om ugen. Derfor kunne det godt virke forvirrende og uoverskueligt at skulle i dybden med mange emner og holde en rød tråd over så lang en periode, fortæller Mette Juul Nielsen, der kan konstatere, at hendes personlige grænser har flyttet sig siden studiestarten.

- Grænserne ændrer sig, fordi vi hele tiden bliver presset til at tænke nyt og får bygget ny viden ovenpå. Vi lærer at tage chancer, og det giver en masse selvtillid, når tingene lykkes. Det er supergodt, siger hun.

Lotte Nygaard Knudsen supplerer sin studiemakker:

- Det er sundt at blive tvunget ud af sin komfort zone. Den omstillingsparathed matcher også erhvervslivets behov og det, politikerne efterspørger hele tiden, siger hun.

Tæt på omverdenen

Uddannelsen indeholder blandt andet design, forretningsudvikling og projektledelse. Og Mette og Lottes projekter har haft elementer af det hele. Et forløb handlede om at designe ny emballage til en parfumeflasker, et andet om at markedsføre sig selv med visitkort og hjemmeside og et tredje om at analysere et hotel og komme med forslag til forbedringer.

Både Lotte og Mette er vilde med, at uddannelsen er så tæt knyttet til verden uden for IBA.

- Det er fedt at kunne se, at det, vi lærer, kan bruges konkret i stedet for at sidde med nogle formler, siger Mette, der brænder mest for projektledelsesdelen på studiet.

Efter sommerferien skal pigerne vælge valgfag, hvilket de begge glæder sig til.

- Jeg skal have grafisk design og rum og interiør. Det er områder, jeg brænder for, så det bliver ren leg for mig, siger Lotte Nygaard Knudsen med et smil.

Kreativt arbejdsliv

Lektor Gitte Bruun fra IBA glæder sig over de studerendes udvikling på studiet og påpeger, at underviserne helt overlagt presser de unge lidt ud til kanten.

- Vi skal flytte de studerendes grænser for at finde deres kompetencer, som ofte kan være uforløste. Vi opfordrer dem hele tiden til at finde det, de brænder for, og så skal vi nok hjælpe med for eksempel at finde frem til den rigtige praktikplads, siger hun og tilføjer:

- Resultatet skulle gerne være nogle kandidater, der er eftertragtede for erhvervslivet og som får et spændende og kreativt arbejdsliv.

Dagens Gossip