Ny undersøgelse: Ansatte ofrer nattesøvn for at få tid til familie og venner

Folk med job verden over må ofre noget af nattesøvnen for at få tid til for eksempel venner og andre private gøremål. Det viser en ny undersøgelse.

Næsten en tredjedel af medarbejdere verden over (29 procent) angiver, at de er nødt til at ofre søvn for at have tid til private og arbejdsmæssige forpligtelser, enten ved at stå tidligt op eller gå sent i seng.

Selv om fleksible arbejdspladser fremhæves som en måde at reducere pendling, frigøre flere timer i døgnet til søvn eller familieliv og til at øge produktiviteten og fastholde medarbejdere, er det kun 52 procent af virksomhederne, der belønner ledelsen for at tilskynde til dannelsen af en fleksibel arbejdsstyrke.

Medarbejderne fremhæver også, at kortere pendling (26 procent) og større fleksibilitet med hensyn til arbejdssted (23 procent) ville give dem mere tid med familien og til at sove, men virksomheder kan også drage fordel af at indføre større fleksibilitet, der forbedrer produktiviteten (72 procent) og hjælper med at fastholde medarbejderne (80 procent ).

Det er nogle af de vigtigste resultater af en verdensomspændende undersøgelse fra Regus, verdens største udbyder af fleksible arbejdspladser, baseret på interviews med mere end 24.000 erhvervsfolk fra over 90 lande.

- Søvnmangel er klart til skade for medarbejdernes sundhed og trivsel. siger Olivier de Lavalette, VP Europe fra Regus.

- De adspurgte fremhæver, at kortere pendling og større fleksibilitet mht. arbejdssted ville give dem mere tid sammen med familien og gøre en ende på de søvnløse nætter med efterslæb fra arbejdet eller private gøremål, der ikke kunne klemmes ind i løbet af dagen.

Nøgleresultater og statistik

29 % medarbejdere verden over ofrer søvn for at få tid til arbejde og private forpligtelser, og næsten en femtedel (17 procent) føler, at de er nødt til at overkompensere for den tid, hvor de tager fri til private gøremål

Medarbejderne fremhæver kortere pendling (26 procent) og større fleksibilitet mht. arbejdssted (23 procent) som områder, der ville gøre det lettere for dem at tilbringe mere tid sammen med familien

Virksomhederne kan dog også få gavn af dette, da fleksible arbejdspladser menes at forbedre produktiviteten (72 procent) og bidrage til at fastholde medarbejderne (80 procent)

Alligevel er det kun halvdelen (52 procent) af virksomhederne, der belønner ledelsen for at tilskynde til et fleksibelt arbejdsmiljø

Dagens Gossip