Ny undersøgelse: Sådan ser kvinder ud forneden

Gynækologen Annemette Lykkebo fra Kolding Sygehus er bekymret for det antal kvinder, der vil have deres kønslæber opereret mindre, fordi de skammer sig over dem. Derfor målte hun 250 kvinders kønslæber for at kunne give et bedre billede af, hvad der er normalt. Det skriver Politiken.

Læs også: Ny undersøgelse: Så mange opgiver sex på bryllupsnatten

I lærebøgerne står der, at de indre kønslæber bliver dækket af de ydre. Men det passer langt fra altid, viser undersøgelsen. Faktisk tittede de indre kønslæber ud hos 55 procent af kvinderne.

- Det er ikke underligt, at der sidder en masse piger og føler sig forkerte. Vi skal simpelthen have skrevet bøgerne om. Det kan virke banalt, men det er virkelig vigtig viden, siger Annemette Lykkebo til Politiken.

Hun ville oprindeligt have undersøgt 1000 kvinder, men stoppede efter 250, da der ikke var særligt store udsving i de underliv, hun kiggede på.

Læs også: Sexolog: Danske kvinder er alt for selvglade omkring sex

Når kvinderne alligevel var til undersøgelse, spurgte hun, om hun måtte måle dem - med målebånd doneret af Ikea - og stillede dem et par spørgsmål. Resultatet er, at indre kønsløber i gennemsnit måler 15,5 milimeter, altså godt halvanden centimeter.

Resultatet har hun netop præsenteret på en international vulva-konference.

- Det er jo ret sjovt, at der findes hele leksikoner over penissens tykkelse, længde, højre og venstre-hængninger og skiftende tilstande. Penissen er meget belyst. Men der er ikke nogen, der har undersøgt kvindens vulva og målt læberne før, siger Annemette Lykkebo.

Man ved ikke, hvor mange kvinder, der får amputeret deres kønslæber herhjemme, da privathospitaler og gynækologer ikke behøver at indberette det.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip