Ny undersøgelse: Vi er meget glade for musik i smartphonen

Er du mellem 18 og 35 år, så lytter du måske til musik mens du læser dette.

En ny undersøgelse foretaget af Epinion for Telenor viser nemlig, at 47 procent af de 18-35 årige lytter til musik når de er med offentlig transport.

Og mange af de, som lytter til musik på farten, gør det på deres smartphone  - oftest afspilles musikken fra en af de populære musikstreamingtjenester.

Hele 85 procent har ifølge undersøgelsen en smartphone og halvdelen af disse angiver streamingtjenester, som deres primære kilde til musik.

- Mange af de unge, der hører musik på farten, gør det via en streaming-tjeneste. Det tror jeg, hænger sammen med et stigende ønske om at kunne høre sin yndlingsmusik hvor man vil, og når man vil. De unge har selvfølgelig ikke opgivet radio, men streaming giver en unik fleksibilitet og kontrol, fordi man har adgang til stort set al musik i hele verden med et enkelt klik, siger Mikkel Torsting, der er privatkundedirektør i Telenor.

Det er ikke kun i den offentlige transport, at de unge skruer op for musikken for, der er 31 procent af de 18-35 årige, som lytter til musik, når de cykler.

Tallene for streaming- og smartphonebrug er dobbelt så højt hos de unge, som blandt de 36-55 årige og 56-75 årige – og streaming udgår henholdsvis 21 og 7 procent af den primære musikkilde.

Smartphones er dog ved at være til alle aldre, det er hos de 36-55 årige 60 procent, som har en smartphone, mens 38 procent i aldersgruppen 56-75 år har en smartphone.

Dagens Gossip