Ny Vestas-chef kommer med ny strategiplan

Ny chef - ny strategi.

Det er den gængse fremgangsmåde, når en ny koncernchef skal sætte sig ordentligt til rette i direktionslokalet. Og for Vestas er der heller ingen slinger i valsen.

Den forholdsvis nye koncernchef Anders Runevad, der overtog roret efter den fyrede Ditlev Engel 21. august i år, barsler med en ny strategi, når 2013 er omme.

- 2013 vil markere afslutningen på Vestas’ turnaroundplan og begyndelsen på en ny strategisk retning, skriver Vestas i regnskabet for tredje kvartal.

- Vestas forventer at tage hul på dette næste udviklingstrin med forbedrede indtjeningsmarginer og en stærkt forbedret evne til at generere pengestrømme, skriver selskabet.

Det er planen, at der skal være 16.000 ansatte i Vestas, når året er omme. Fabrikslukninger, frasalg og fyringsrunder er midlet. Og ved udgangen af tredje kvartal var antallet af ansatte nede på 17.298.

Om den nye strategiplan kommer til at indeholde flere nedskæringer i antallet af medarbejdere på lønningslisten, løfter Anders Runevad ikke sløret for i kvartalsregnskabet.

- Strategien efter 2013 vil bygge på den implementerede forretningsmodel og organisation og vil fortsat fokusere på at optimere pengestrømme og indtjening, samtidig med at Vestas fastholder sin markedsleder position, står der.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip