Ny veteran-regel glæder også socialpædagoger

En ny ændring af reglerne for posttraumatiske belastningsreaktion, også kaldet PTSD, er især møntet på gruppen af tidligere udsendte soldater, der udvikler psykiske lidelser efter at have været i krig.

Men også andre faggrupper, der er udsat for vedvarende hårdt psykisk belastning, kan fremover få anerkendt psykisk sygdom som en arbejdsskade.

En af de grupper, der hilser ændringen velkommen, er socialpædagogerne.

- Det betyder jo, vi får mulighed for at hjælpe de af vores medlemmer, der har været udsat for en psykisk arbejdsskade, men hvor symptomerne først viser sig efter et eller to år. Det har vi ikke haft tidligere, så det er rigtig godt, siger formand, Benny Andersen.

Hans medlemmer er nogle af dem, der alt for ofte er udsat for hårdt psykisk arbejde:

- 60 procent af de arbejdsskader, vi har, er psykisk belastning, vold, trusler om vold og stress på grund af et hårdt arbejdsmiljø.

Hidtil har personer med PTSD udelukkende kunnet få det anerkendt som en arbejdsskade, hvis symptomerne viste sig fuldt ud inden for et halvt år.

Den praksis ændres nu med tilbagevirkende kraft, så skaden anerkendes op til flere år efter, at de har været udsat for traumatiske oplevelser.

Hos socialpædagogerne er erfaringen, at hvis man udsættes for vold, kan der sagtens gå noget tid, hvor man selv bearbejder det, men efter noget tid kan der opstå en angst. Eksempelvis for at vende tilbage til arbejdet.

- Det kan i sidste ende gøre, at du ikke længere kan arbejde inden for dit område, siger han til Newspaq.

Det er beskæftigelsesminister, Mette Frederiksen (S), der åbner for den nye udredning af PTSD, der omgående ændrer myndighedernes praksis.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip