Ny video viser gorilla holde fireårig dreng i hånden

I weekenden mistede gorilla-hannen Harambe livet, da personalet i Cincinnati Zoo skød ham, efter en fireårig dreng var faldet ned i indhegningen.

Gorillaen blev skudt af hensyn til drengens sikkerhed, men nu tyder nye optagelser af episoden på, at den store gorilla måske forsøgte at beskytte drengen, skriver Daily Mail

I klippet står gorillaen over drengen i hjørnet af indhegningen. I et kort øjeblik ser det endda ud til, at de to holder hinanden i hånden. Vidner siger, at gorillaen så ud til at beskytte drengen i den intense situation, som måske blev forværret af de paniske zoo-gæster, som kigge på fra toppen.

Direktøren for zooen, Thane Maynard, bekræfter ifølge mediet, at drengen ikke var under angreb. Han beskriver dog gorillaen som “et ekstremt stærkt dyr i en ophedet situation”, før han gav sit hold ordren om at dræbe Harambe.

Aflivningen af gorillaen har vakt et ramaskrig på sociale medier, hvor mange ikke mener, at dyret fortjente at dø. Mange har bebrejdet drengens forældre, at de ikke holdt bedre øje med ham.

Læs også: Zoo skyder 180 kilo tung gorilla med treårig dreng i armene

Ifølge mediet Mic har moderen angiveligt talt om episoden på Facebook. Her skriver hun, at hun er ekstremt lettet over, at drengen slap med en hjernerystelse og nogle få skrammer. Kvinden - der formodes at være drengens mor, men ikke er endeligt identificeret som sådan - skriver desuden, at samfundet er hurtige til at dømme forældre, som mister deres børn af syne. 

- Ulykker sker, men jeg er taknemmelig for, at de rette mennesker var det rette sted i dag. Tak til alle, der hjalp mig og min søn i dag, lyder det fra hende. Se videoen, hvor drengen holder hånd med gorillaen, nedenfor.

New footage of Harambe the gorilla shows him 'trying to protec...

Was Harambe the gorilla HOLDING HANDS with the boy who fell into zoo enclosure?

Posted by Daily Mail Video on Monday, May 30, 2016

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip