Ny virus frygtes at være farligere end SARS

Den nye virus hedder MERS, som står for Middle East Respiratory Syndrome. Hele 60 tilfælde er set ind til videre, hvoraf de 38 smittebærere er døde.

Virussen, vis ofre primært er fra Saudi Arabien, kan nemt smitte mellem mennesker, skriver Daily Mail.

Virussen minder meget om SARS, der hærgede i 2003 og dræbte hele 800 mennesker. Ikke nok med det, så er mange af symptomerne også de samme.

Lige som SARS, er symptomerne på MERS feber og hoste, der hurtigt udvikler sig til lungebetændelse. Dog skal det siges, at sygdommen ind til videre ikke har spredt sig lige så hurtigt, som SARS gjorde det.

Læger har indtil videre ikke kunnet finde nogen klar smitte kilde, da flere smittede ikke har været i kontakt med andre smittebærere.

Tilfælde af MERS er ind til videre set i både Frankrig, Tyskland og England, selvom størstedelen af tilfældene er i Mellemøsten i lande som, Qatar, Saudi Arabien.

Lægerne er stærkt bekymrede for, at antallet af smittede vil stige under Ramadanen i næste måned, hvor tusindvis af pilgrimme netop vil drage til Saudi Arabien.

Verdensorganisationen WHO har planlagt, at holde et møde i næste måned i Cairo, hvor man blandt andet vil diskutere MERS som en potentiel trussel.

Dagens Gossip