Ny Volkswagen-chef: Kommende ændringer vil gøre ondt

Skrevet af admin

06/10/2015

Dagens topnyheder

Nødvendige ændringer i Volkswagen (VW) vil ikke blive smertefrie. Sådan lyder det tirsdag fra Matthias Müller, som har overtaget chefsædet hos verdens største bilproducent efter stor diesel-skandale.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Müllers udtalelser er det første tegn på, at det kan koste arbejdspladser i selskabet, at VW har snydt med software, der viser, hvor meget bilerne forurener.

VW har erkendt, at 11 millioner biler er udstyret med snydesoftware. Otte millioner af dem er solgt i EU.

- Tekniske løsninger på problemerne er inden for rækkevidde. Men de forretningsmæssige og finansielle konsekvenser er endnu ikke klare, siger Müller i en pressemeddelelse fra Volkswagen ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Alle investeringer vil blive revurderet. og de, der ikke er absolut nødvendige, vil blive opgivet eller udsat, lyder det fra direktøren.

- Derfor vil vi justere vores effektivitetsprogram. Jeg vil være meget ærlig: Det her bliver ikke smertefrit, siger han.

Samtidig siger han til medarbejderne, at han vil gøre alt for, at skandalen ikke vil koste job i koncernen.

- Og i forhold til job i Volkswagen: Vi ved stadig ikke, hvor stor en indvirkning krisen vil få. Men vi vil kæmpe for at holde den så lille som mulig. Og vi vil gøre alt for at beholde vores ansatte, siger han ifølge nyhedsbureauet AFP.

Den tidligere direktør for VW Martin Winterkorn forlod chefposten kort efter, at skandalen brød ud i fuldt flor. Matthias Müller overtog arbejdet 25. september.

/ritzau/Reuters