Ny vurdering fra SKAT: Se her hvor meget din ejendomsskat stiger

Lejligheder. Foto: Netnyhederne.dk.

Mens boligpriserne fortsat falder mange steder, så stiger grundskylden til gengæld med mere end 50 procent i mange af landets kommuner.

Det viser den seneste vurdering fra SKAT.

For på trods af skattestop og faldende boligpriser stiger boligejernes skatter kraftigt. Den såkaldte grundskyld (eller ejendomsskat) må nemlig, ifølge aftalen om skattestoppet, stige med op til syv procent om året.

Det er både godt og skidt. Godt fordi det lægger et loft over, hvor meget udgifterne stiger om året. Og det har i en længere årrække reddet boligejerne for kæmpe skattestigninger.

Men dermed slutter gavmildheden også. For skattestigninger er ikke blevet glemt – blot gemt.

Og det er den regning, der skal betales i disse år, hvor det skattemæssige efterslæb fra prisfesten for nogle år tilbage skal betales.

Der er dog stor forskel de enkelte kommuner imellem hvor stort det skattemæssige efterslæb er og derfor også stor forskel på, hvor meget grundskylden stiger i indeværende år. Og ligeledes er der stor forskel på, hvor meget skyldig skat der skal indhentes i de kommende år.

En betragtning man bør have med i sine overvejelser, hvis man er på udkik efter en ny bolig. For det er ikke småbeløb, der kan være tale om. I nogle områder udgør grundskylden en udgift på flere tusinde kroner om måneden.

Det gælder f.eks. på Frederiksberg, hvor den seneste stigning lød på 76 pct. Da Frederiksberg på grund af skatteloftet har et efterslæb, venter der, ifølge en analyse fra Danske Bank, således kommunens jordejere en samlet stigning på 153 pct.

Danske Bank har lavet en opgørelse over hvor meget ejendomsskatterne stiger for en gennemsnitsbolig i de enkelte kommuner. Se oversigten her:

Skrevet af Claus Forrai, finansbureauet.dk.

 

Tegn gratis abonnement på FinansBureauets Nyhedsmagasin her

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip