Ny X Factor-vært tør godt gå imod dommerne

Skrevet af admin

16/12/2015

Dagens topnyheder

Når det populære underholdningsprogram X Factor igen samler danskerne hjemme i stuen fredag efter fredag, bliver det med en ny kvinde i værtsrollen.

Den 26-årige skuespiller og tv-vært Sofie Linde har allerede haft de første lange arbejdsdage under de mange auditions, hvor tusindvis af håbefulde deltagere kæmper om at komme videre i programmet. Og det er ikke altid at dommerne og værten er enige om, hvem der skal have chancen.

- Jeg snakker med alle deltagerne på en anden måde, end dommerne gør, fordi de skal ikke bevise noget over for mig. Der har været nogle gange, hvor jeg syntes, at dommerne har været urimelige, og så siger jeg det. Sådan er jeg opdraget. Det er ikke altid, at de giver mig ret, men når de spørger mig, så svarer jeg helt ærligt, griner hun.

Den nye værtinde, der begyndte sin karriere hos DR som vært på "Sommer Summarum", ville helst lade alle deltagerne gå videre, men indrømmer også, at det slet ikke ville gå.

- Remee har drillet mig ret meget med, at hvis det var mig, der skulle styre showet, så var alle gået videre, og så var det blevet til et børneprogram, og jeg tror også, at det er godt, at jeg ikke kommer i nærheden af det, siger hun.

Sofie Linde, der i løbet af sin karriere har været vært på flere børneprogrammer, har oplevet, at de fleste deltagere er bekendte med præmissen om, at de kunne risikere at ryge hjem med det samme.

- Det er jo aldrig sjovt at slukke nogens drøm. Det er heldigvis ikke mig, der skal det. Jeg skal bare tage i mod dem, og det er jo i virkeligheden meget barmhjertigt. Det er ret rart at se, at der ikke var nogen, der kommer ud og er fuldstændigt ødelagte. De ved, hvad de er gået ind til, siger Sofie Linde, der også er blevet overrasket over flere deltageres indstilling.

- Der er nogle, der er gået ind til det med indstillingen: "Jeg ved godt, at jeg måske ikke har den største stemme, og at jeg måske bliver klippet ind som en af de dårlige auditions, men jeg gør det her, fordi jeg altid har drømt om det". Der er en fandenivoldskhed, som jeg ikke havde tænkt, at der var hos danskerne. Det er ret udansk, og det er ret imponerende at opleve, siger hun.

Sofie Linde kan opleves som X Factor-vært, når den populære tv-konkurrence får premiere den 8. januar klokken 20.00 på DR1.

/ritzau/FOKUS