Nybroes medfange: Troede jeg skulle dø hos gidseltagerne

Tanken om at dø hos de gidseltagere, der i februar kidnappede den 40-årige danske journalist Jeppe Nybroe, var ikke fjern for Nybroes kollega, Rami Aysha, der blev taget til fange med danskeren.

- Jeg var svimmel, men det gik ret hurtigt op for mig, at jeg blev kidnappet, og jeg troede, at jeg skulle dø der, siger Aysha til DR om de minutter, hvor en kriminel bande tog de to mænd til fange.

Han og Jeppe Nybroe var på vej ud for at lave en historie om de mænd, der bortførte to svenske journalister i Syrien sidste år. Men den kontaktperson, som freelancejournalisterne havde fundet, viste sig at lokke dem i den skæbnesvangre fælde.

Tæt på den syriske grænse fik de to mænd bind for øjnene og blev slået, hvorefter de blev kørt væk. Fra da af sad Rami Aysha og danskeren i et lille rum uden dagslys, men under konstant opsyn.

- Det var svært at sige noget fortroligt til hinanden, og vi var rædselsslagne for, hvad de kunne finde på.

- De truede os med, at de ville skære os i stykker og sende os til vores familier, siger Rami Aysha til DR.

I de 28 dage, som Jeppe Nybroe blev holdt som gidsel, var han indespærret i det samme rum på omkring 12 kvadratmeter.

Tre gange i løbet af de fire uger fik han lov til at komme ud i det fri, og det skete alle gange om natten. Den ene gang fik Jeppe Nybroe hætte over hovedet, mens de to andre gange var uden.

Ifølge Aysha var kidnapperne mest interesserede i Jeppe Nybro, men holdt også libaneseren af frygt for, at han ville sladre til myndighederne.

Der gik fire uger, før mændene blev frigivet mod en løsesum. Det er stadig uvist, hvor mange penge kidnapperne fik for at løslade de to mænd.

Bortførerne kørte Nybroe og Aysha til en forladt bygning og stak en telefon og et nummer i hånden på dem, som de kunne ringe på efter løsladelsen.

Søndag fik Jeppe Nybroe igen dansk jord under fødderne.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip