Nye blodige kampe er i gang i Aleppo

Snesevis af mennesker meldes dræbt i storbyen Aleppo i det nordlige Syrien, hvor der er meldinger om nye voldsomme kampe.

Det oplyser Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, der følger situationen i Syrien gennem et netværk af aktivister og kilder, til Reuters.

Kampene begyndte tirsdag morgen og fortsatte i løbet af natten. Onsdag formiddag var de stadig i gang, siger observatoriets leder, Rami Abdulrahman.

Ifølge ham er der tale om de mest intense kampe i området i et år.

Oprørskilder siger, at omkring 40 regeringssoldater har mistet livet i kampene, mens omkring 10 oprørere er dræbt.

Regeringshæren afviser derimod, at der skulle være høje tabstal i dens rækker. Men blandt civile og oprørere er der mange dræbte, siger en talsmand for hæren, som ikke umiddelbart sætter tal på.

De stridende parter giver forskellige oplysninger om, hvad slaget omkring det vestlige Aleppo foreløbig har resulteret i, skriver Reuters.

Oprørere siger, at de har indtaget regeringskontrolleret område, mens hæren meddeler, at oprørerne blev trængt tilbage.

Ifølge Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder har regeringsstyrkerne opbakning fra den libanesiske Hizbollah-milits.

Siden 22. april er kampene i Aleppo blusset op, og flere end 270 mennesker meldes dræbt i byen, som ligger i det nordlige Syrien.

I hovedstaden Damaskus er der onsdag morgen meldinger om nye luftangreb.

Det kommer ikke mange timer efter, at en aftale om at indstille kampene var udløbet ved midnat. Derpå blev et oprørskontrolleret område øst for Damaskus ramt af nye luftangreb.

Der er ligeledes meldinger om kampe mellem oprørsgrupper og regeringsstyrker i det ramte område, der ligger ved byen Deir al-Asafir.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip