Nye byggesagsgebyrer i Kolding fra nytår

Plan- og Miljøudvalg har indstillet til byrådet, at byggesags gebyrerne fra den 1. januar 2014 skal beregnes efter anvendt tid. Det vil give billigere byggetilladelser og hurtigere sagsbehandling til de virksomheder, der har styr på papirerne. Sagen ventes vedtaget i byrådet i september.

1. januar 2015, hvorfra alle kommuner får ret til at opkræve byggesags gebyrer efter timeberegning. Kolding tager hul på den nye beregningsmetode allerede fra kommende årsskifte, hvis forslaget vedtages i byrådet den 9. september.

Når Kolding gerne vil tyvstarte med den nye beregningsmetode allerede nu, skyldes det en klar forventning om, at det på flere fronter vil være en fordel for virksomhederne.

- Når vi fremover beregner byggesagsgebyrer efter det antal timer, som byggesagsbehandleren konkret bruger på sagen, vil det give billigere byggetilladelser og hurtigere sagsbehandling til virksomheder og borgere, der fra sagens begyndelse har indsendt korrekt dokumentation for deres byggeprojekt. Dermed skal By- og Udviklingsforvaltningen bruge færre timer på selv at skulle indhente fyldestgørende materiale, og dermed bliver sagsbehandlingstiden også væsentlig kortere, fortæller formand for plan- og miljøudvalget, Christian Kloppenborg-Skrumsager.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip