Nye dopingregler giver mulighed for fire års karantæne

Skrevet af admin

15/11/2013

Dagens topnyheder

Fra og med 2015 bliver det formentlig forbundet med endnu større risiko at forsøge at snyde sig til resultater ved at bruge doping.

Det internationale antidopingagentur Wada har på et møde i Johannesburg vedtaget sit nye kodeks, der strammer reglerne op på en række områder.

Blandt andet åbnes der nu for, at atleter skal kunne idømmes fire års karantæne første gang, at de bliver snuppet i en dopingkontrol.

De fire år svarer til, at man må sidde over ved et OL i modsætning til tidligere, hvor førstegangsforseelser højst kunne straffes med to års karantæne.

Hos Anti Doping Danmark (ADD) lægger man dog mindst lige så meget vægt på, at det nye kodeks giver bedre muligheder for at efterforske de netværk, der ligger bag dopingbrugen.

- Med det nye kodeks vil de nationale antidopingmyndigheder kunne sanktionere hårdere i alvorlige sager, og det bliver i højere grad muligt at ramme organiseringen bag doping på grund af nye værktøjer inden for efterforskningen, siger formanden for ADD, Mette Hartlev.

Også formanden for Danmarks Idræts-Forbund bakker op om de nye regler.

- Det nye kodeks giver os mulighed for en mere effektiv og målrettet dopingbekæmpelse, blandt andet ved at lægge mere vægt på efterforskningsredskabet og på at ramme bagmænd, siger Niels Nygaard.

Det nye kodeks træder i kraft fra 1. januar 2015.

/ritzau/