Nye fængselspladser kan findes i Hviding

Staten mangler fængselspladser, og de kan passende findes i Hviding ved Ribe. Region Syddanmark opfordrer nu folketingspolitikere til at se nærmere på de nuværende sygehusbygninger, som er ideelle til formålet.

Region Syddanmark melder sig nu på banen med et brev til justitsminister Morten Bødskov (S) og minister for by, bolig og landdistrikter Carsten Hansen (S) samt partiernes retsordførere og de syddanske MF’ere. Her opfordrer regionsrådsformand Carl Holst (V) folketingspolitikerne til at drøfte, hvorvidt de nuværende sygehusbygninger i Hviding kan omdannes til et åbent eller lukket fængsel. Sygehusfunktionerne flytter ud af de gamle bygninger senest i 2014, og herefter er der gode muligheder for at indrettelokalerne til andre formål.

- Bygningerne er velholdte og har en høj grad af sikkerhed. Vi vil gerne hjælpe staten med at finde de ønskede fængselspladser, og samtidig arbejder vi selvfølgelig på at sikre aktivitet og arbejdspladser i lokalområdet, siger regionsrådsformand, Carl Holst.

Gode forhold

I dag huser sygehuset i Hviding to åbne sengeafsnit samt en lukket retspsykiatrisk afdeling med høje sikkerhedsforanstaltninger både inde og ude. Der er aktuelt 45 sengestuer, hvoraf hovedparten er enestuer. Geografisk ligger Hviding Sygehus ved Hovedvej 11 og lige ved siden af Hviding Station, så det er nemt at komme til og fra stedet med både bil og tog.

 

 

Dagens Gossip