Nye flygtningetal: Over 5000 har krydset den danske grænse

Skrevet af admin

13/09/2015

Mest læste i dag

I hvert fald 5000 flygtninge og migranter skønnes at have krydset grænsen til Danmark siden søndag 6. september. Altså på blot en uge.

Det oplyser Rigspolitiet søndag i en pressemeddelelse.

Tallet er fremkommet på baggrund af oplysninger fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi samt Syd- og Sønderjyllands Politi, der har haft mandskab ved grænseovergangene.

De nye tal kommer overraskende, efter at Rigspolitiet lørdag meddelte, at man ville holde op med at udsende meddelelser til offentligheden om indrejsetallene, fordi der var stor usikkerhed om tallene.

Det fik imidlertid justitsminister Søren Pind (V) til at sadle om søndag og bede Rigspolitiet om at fortsætte med at komme med skøn over antallet af flygtninge.

Rigspolitiet understreger i sin pressemeddelelse endnu en gang, at der er stor usikkerhed om tallene, fordi den dansk-tyske grænse er en grænse mellem to Schengen-lande, hvor ikke alle, der passerer grænsen, kontrolleres.

Derfor er tallet på de 5000 et minimumtal. Det er baseret på politiets observationer, kontroller og screeninger af udvalgte færgeankomster, tog, biler og busser, skriver Rigspolitiet.

Søren Pind skriver søndag eftermiddag på Twitter, at han forventer, at Rigspolitiet vil supplere sin nye oplysningsvirksomhed med også at opgøre antallet af udrejste.

Politiet har flyttet flere politifolk til grænseområderne og intensiveret samarbejdet med både Tyskland og de nordiske lande på grund af den seneste tids store tilstrømning.

/ritzau/