Nye lavprisruter får turister til at strømme til Danmark

Det er blevet billigere at tage flyet til og fra København, og det får turisterne til at valfarte til København.

Særligt Ryanair er en magnet for turismen, som skaber ekstra omsætning for flere millioner kroner, skriver Jyllands-Posten.

I løbet af det første kvartal i 2016 er antallet af udenlandske gæster, som fløj til Københavns Lufthavn, steget med mere end 27 procent. Det er en vækstrate, der ikke er set i flere år.

Og den kan særligt forklares med billigere flyruter, lyder det fra Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne A/S.

- Danmark er rykket op på listen over interessante rejsemål for rigtigt mange, i takt med at vi får åbnet nye flyruter, siger han til Jyllands-Posten.

Det er først og fremmest nye ruter med lavprisselskaber som Ryanair, EasyJet, Norwegian og Wizz Air, som appellerer til udlændingene.

Ifølge Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavne A/S, skyldes det blandt andet, at selskaberne har fokus på at hente passagerer i begge ender af ruten, mens eksempelvis SAS ofte fokuserer på at tilfredsstille skandinaviske kunder.

Boomet i turismen kan også mærkes hos hoteller, restauranter, butikker og seværdigheder, viser tal fra turistorganisationen Wonderful Copenhagen.

Og Dorte Krak, administrerende direktør i Arp-Hansen Hotel Group, bekræfter tendensen. Blandt andet er britiske, italienske og særligt amerikanske overnatninger blevet flere, og det er ikke kun tv-serien "Forbrydelsen" og det nordiske køkken, der lokker.

- Tilgængelighed med fly og andre transportformer er helt afgørende. København og Danmark kan have nok så meget at byde på, men turisterne skal kunne komme nemt og billigt hertil, siger hun til avisen.

Der er i dag godt 150 direkte ruter i lufthavnen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip