Nye medlemmer strømmer til Folketingets yngste parti

Alene i sidste uge meldte 472 danskere sig ind i Alternativet, som har mere end fordoblet medlemstallet, siden folketingsvalget blev udskrevet i maj.

I dag er der 4901 medlemmer af Folketingets yngste parti - Alternativet. Det skriver Politiken onsdag.

- For mindre end to år siden sad vi nogle få mennesker rundt om et bord, og nu har vi næsten 5000 medlemmer. Det er sgu stort at være med til. Det er iværksætteri af største skuffe, siger Rasmus Nordqvist, politisk ordfører for Alternativet, til Politiken.

Når man melder sig ind i Alternativet, kan man selv bestemme, hvor meget man ønsker at betale månedligt - dog mindst 15 kroner.

Medlemsfremgangen gør ifølge Politiken en stor økonomisk forskel for liste Å, som hidtil har opereret på basis af frivilligt arbejde.

Nu er der penge til at ansætte medarbejdere i et sekretariat, og der bliver mulighed for at lave flere arrangementer flere steder i landet, siger Rasmus Nordqvist.

Med knap 5000 medlemmer nærmer Alternativet sig de mere etablerede partier i Folketinget. For eksempel har Liberal Alliance 6000 medlemmer, og SF har omkring 8000.

Men at der fortsat skal være forskel på etablissementet og de alternative folketingsdebutanter, vidner Christiansborgs Ridebane om i disse dage.

Mens de andre partier har et kontor til hvert folketingsmedlem, så har Alternativet samlet flere medlemmer på hvert kontor for at skabe plads til projektrum.

- De ledige lokaler laver vi til projektrum, fordi vi hele tiden også skal udvikle politik og gøre det på andre måder. Så kan vi på kryds og tværs af ordførerskaber mødes.

- Specielt når man gerne vil snakke bæredygtighed, så kan man ikke sidde i et hjørne og tale om erhvervspolitik. Så skal det kobles sammen med socialpolitik og miljøpolitik og andet, siger Rasmus Nordqvist til Politiken.

/ritzau/

Dagens Gossip