Nye Novo-data for diabetesmedicin sender kursen i vejret

Novo Nordisk har præsenteret nye data for diabetesmidlet Victoza om dets virkning på hjerte-kar-sygdomme, og det banker aktiekursen op.

Studiet viser, at Victoza, der er et lægemiddel til personer med type 2-diabetes, giver patienterne mindre risiko for hjerte-kar-problemer.

Det belønnes af investorerne, som ikke havde turdet håbe på så gode resultater.

- Aktiemarkedet havde delvist regnet med, at Victoza reducerede de hjerte-kar-mæssige risici, men det har ikke til fulde været indregnet i aktiekursen, og derfor er der udsigt til kursstigninger, forklarer Søren Løntoft Hansen, der er aktieanalytiker i Sydbank, til Ritzau Finans.

- Resultaterne af Leader-studiet vil bidrage til et øget salg, da Victoza formentlig vil blive brugt tidligere i behandlingsregimet og formentlig også vil blive brugt forebyggende blandt yngre type 2-diabetikere, vurderer han.

Novo-aktien stiger 5,2 procent i forhold til torsdag og ligger efter knap en halv time i kurs 368,50. Før offentliggørelsen af resultaterne lå Novo-aktien i kurs 352.

Novo Nordisk indledte ifølge Ritzau Finans hjerte-kar-studiet med Victoza i 2010 og har fulgt i alt 9340 patienter igennem flere år.

Studiet er et i en lang række af hjerte-kar-studier, som medicinalselskaberne er blevet pålagt at gennemføre med deres diabetesmidler af den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA.

Kravene om hjerte-kar-studier blev indført i 2008 og skal underbygge, at behandlingen ikke medfører en uacceptabelt forhøjet risiko for hjerte-kar-tilfælde.

De europæiske sundhedsmyndigheder har ikke tilsvarende krav til studierne.

De øvrige hjerte-kar-studier, som er offentliggjort, har i overensstemmelse med FDA's krav vist, at diabetesmidlerne ikke øger risikoen for hjerte-kar-tilfælde.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip