Nye p-skiveregler skal gøre op med urimelige bøder

Skrevet af admin

07/01/2016

Dagens topnyheder

Hvor på p-skiven skal pilen pege hen?

Det spørgsmål har mange bilister formentlig stillet sig selv, når de har parkeret bilen. Men nu skal det være slut med misforståelser, mener transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V), som vil ændre i p-skivereglerne.

Det betyder, at bilisterne selv kan vælge, om de vil stille parkeringsskiven til ankomsttidspunktet eller tidsbegrænsningens begyndelse, lyder det i en pressemeddelelse.

Indtil nu har det været sådan, at bilister, der er ankommet til et sted med tidsbegrænset parkering før perioden med tidsbegrænsning, har skullet indstille parkeringsskiven til det tidspunkt, hvor tidsbegrænsningen begynder.

Hvis der for eksempel var totimers parkering mellem klokken otte om morgenen og syv om aftenen, skulle en bilist, der ankom klokken syv om morgenen stille sin parkeringsskive til klokken otte om morgenen.

- Den regel har vist sig at være svær at forstå for mange, og det har resulteret i bøder, som bilisterne med rette har opfattet som værende urimelige.

- Nu er jeg klar med et forslag til, hvordan vi kan gøre reglerne mere logiske, lyder det fra transportministeren.

Ministeren foreslår at ændre paragraf tre i den såkaldte parkeringsskivebekendtgørelse, så bilister, der ankommer før en tidsbegrænset periode, nu kan vælge mellem at indstille til ankomsttidspunktet eller tidspunktet for tidsbegrænsningens begyndelse.

- Det betyder, at der ikke er nogen bilister, der behøver at sætte sig ind i nye regler. De bilister, der kender de gældende regler, kan fortsætte med at stille parkeringsskiven til tidsbegrænsningens begyndelse.

- Og dem, der anser det for mere logisk at stille skiven til ankomsttidspunktet, kan fortsætte med det uden at risikere at få en bøde, siger Hans Christian Schmidt (V).

Bekendtgørelsen vil være i høring til 4. februar 2016 og forventes at træde i kraft 1. marts 2016.

/ritzau/