Nye regler rammer hårdt: Ægtepar på kontanthjælp får halveret ydelsen

En kontanthjælpsmodtager, som er for syg til at arbejde 225 timer på et år, kan ikke vide sig sikker. Heller ikke, selvom vedkommende er fredet af kommunen.

Det er i hvert fald tilfældet, hvis han eller hun er gift med en anden kontanthjælpsmodtager. Så mister ægteparret nemlig hele den ene kontanthjælp, hvis den ene ikke lever op til 225-timers reglen.

Det skriver Avisen.dk.

Læs mere: Kontanthjælpsloft rammer syge danskere: 'Det er politisk makværk’

Det gælder også, selvom den anden ægtefælle er undtaget fra reglen, fordi vedkommende er syg.

Det bekræfter Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR) i en mail til Avisen.dk:

- Da der er tale om et ægtepar, hvor den ene i en periode er undtaget, mens den anden fortsat er omfattet af kravet, vil den ægtefælle, der er omfattet af 225-timersreglen, miste retten til sin kontanthjælp, hvis personen ikke har opfyldt arbejdskravet, skriver STAR.

Læs mere: Joachim B. Olsen: Skær i kontanthjælpen i Udkantsdanmark

Mange borgere får kontanthjælp, fordi de ikke er berettiget til fleksjob, ressourceforløb, førtidspension eller revalidering. Men de er fritaget fra 225-timers reglen, fordi kommunen har vurderet, at de er for syge til at arbejde på ordinære vilkår.

Syge kontanthjælpsmodtagere, der er gift med en anden kontanthjælpsmodtager, bliver ramt ekstra hårdt, når 225-timers reglen og kontanthjælpsloftet træder i kraft den 1. oktober 2016.

 

Følg Dagens Politik for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip