Nye regler for væsker i håndbagagen

EU stiller nu nye krav til sikkerhedskontrollen af væsker i håndbagagen. For internationalt rejsende i Grønland betyder reglerne, at man fra 1. februar skal vænne sig til selv at fremvise de væsker, man har med i håndbagagen. Desuden skal man være parat til et nærmere interview, hvis man har mere med end 100 ml.

- Man skal som passager vænne sig til, at man selv skal tage sine væsker frem og præsentere dem for security-personalet fra 1. februar. Vi forventer, at passagerne i Kangerlussuaq hurtigt vænner sig til den nye procedure, siger sikkerhedschef hos Mittarfeqarfiit Jens Chr. T. Nielsen.

Han kan dog ikke vurdere om security-processen vil tage kortere eller længere tid.

- Når de rejsende selv skal tage væsker som medicin, babymad, toiletartikler og andet frem, så kan det både komme til at gå hurtigere, men der er også en risiko for, at det kommer til at tage lidt længere tid, forklarer han.

De nye regler ændrer ikke på de mængder væske, man må have med. I håndbagagen er det stadig kun tilladt at medbringe væsker eller flydende stoffer i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml. (én deciliter). Man må gerne medbringe mere end én beholder i håndbagagen, men ikke flere end der kan være i en gennemsigtig, genlukkelig pose med et rumfang på én liter.

Det indskærpes dog, at det fremover kun er babymad, medicin og særlige diæter, der må medbringes i mængder over 100 ml.

EU-reglerne er en tilnærmelse til de amerikanske regler, og målet er, at regelsættene på sigt skal være ens. Selvom Grønland ikke er medlem af EU, så er Kangerlussuaq godkendt til EU-standard, og skal derfor følge disse regler, når passagerer skal til udlandet.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip