Nye SAS-ruter til Kroatien fra Aalborg og Billund

Kroatien har i de seneste år oplevet en stigning i antallet af turister fra Danmark, og til sommer bringer SAS det populære feriemål tættere på Billund og Aalborg.

Jyderne slipper dermed for at tænke på lange transporttider til lufthavnen og kan stige om bord i en af de to største lufthavne i Jylland for at stige ud i det milde, kroatiske klima godt to timer senere.

Kroatiens popularitet som ferieland har været medvirkende til, at SAS har valgt at åbne de nye flyruter. Første flyvning fra Aalborg Lufthavn bliver den 1. juli, og Billund følger efter den 2. juli.

Indgangsporten til den kroatiske skærgård

Split ligger smukt placeret ved den kroatiske kyst og er indgangsporten til de charmerende øer i den kroatiske skærgård, blandt andet Hvar, Vis og Brac.

Øen Hvar er for nylig kåret af Lonely Planet som et af de bedste feriesteder, og det er kombinationen af flot natur og festligt natteliv, der har sendt den kroatiske ø ind på den eftertragtede liste. Fra Split sejler færgen til Hvar cirka 6-8 gange dagligt.

Split er desuden kendt for Diocletian paladset, hvor man kan mærke historiens vingesus i det fantastiske og meget velbevarede bygningsværk, der er bygget af den romerske kejser Diocletian omkring 300 e.Kr.

Byens fiskemarked på hovedgaden Marmontova og grønsagsmarkedet på vestsiden af Diocletian paladset er også et besøg værd. Her kan man købe friske grønsager, frugt, blomster, lokale oste, og olivenolie.

Se billederne nedenunder...

Dagens Gossip