Nye statsborgere vil stævne DF

Sådan lyder det i et ultimatum fra de 14 nye danskeres advokat, Thorkild Høyer, skriver BT.

Annoncen - der blev bragt i en række aviser i maj - nævnte navn og bopælskommune på 685 personer, der netop havde fået dansk statsborgerskab. Overskriften lød »Én på listen er til fare for landets sikkerhed. Nu bliver han dansker«.

De 14 personer truer med at stævne Dansk Folkeparti for ærekrænkelse.

»Dansk Folkeparti har taget mine klienter som gidsler i en kampagne med et snævert politisk sigte. DF bør erkende, at man i denne sag har trådt den lille mand over tæerne,« siger Thorkild Høyer til BT.

Han har på vegne af de 14 personer tilbudt et forlig, som går ud på, at Dansk Folkeparti skal give dem alle en skriftlig undskyldning for, at partiet har kædet deres navne sammen med terrorisme. Herudover skal partiet fjerne annoncen fra danskfolkeparti.dk og bede Google om at fjerne linket til annoncen fra søgemaskinen, så annoncen ikke dukker op, hvis - for eksempel - en fremtidig arbejdsgiver søger på navnene.

Hvis ikke Dansk Folkeparti accepterer forliget, vil Thorkild Høyer formulerer en stævning, og føre sagen for retten med krav om erstatning.

»Ifølge retspraksis ligger bøderne i denne type sager på omkring 10-25.000 kroner. Hvad vi vil kræve, har vi endnu ikke taget stilling til,« siger Thorkild Høyer til BT.

Dansk Folkeparti har dog ikke tænkt sig at sige undskyld. Næstformand Søren Espersen (DF) siger til BT, at partiet nægter at indgå et forlig. Han henviser til, at oplysningerne om de 685 personer allerede lå frit tilgængeligt for offentligheden på Justitsministeriets hjemmeside og i Lovtidende.

»Vi er ikke interesserede i at indgå et forlig. Efter vores opfattelse har vi været i vores gode ret til at gøre det vi gør i stor stil, ikke mindst for at skabe debat om det, at man giver statsborgerskab til en person, der er til fare for landets sikkerhed,« siger Søren Espersen.

Til det svarer Thorkild Høyer:

»Så stævner vi dem«.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip