Nye stramme regler kan gavne salg af ulovligt fyrværkeri

Skrevet af admin

28/12/2014

Dagens topnyheder

Landets politikere skal have mere fokus på at lukke ned for salg af ulovligt fyrværkeri fra eksempelvis polske hjemmesider, når man samtidig strammer reglerne for fyrværkerisalget herhjemme.

Det mener direktøren for Fyrværkeribrancheforeningen, Karsten Nielsen.

I 2014 er de danske regler for både salg og affyring af fyrværkeri nemlig blevet strammet.

Modsat sidste år, hvor forhandlere måtte sælge fyrværkeri i hele december, har de først måttet begynde at sælge ud af lageret fra 15. december i 2014.

Derudover er det ulovligt at fyre krudt af på andre tidspunkter end mellem 27. december og 1. januar 2015.

Karsten Nielsen har forståelse for stramningerne af reglerne herhjemme. Men han opfordrer til, at fokusset på ulovligt fyrværkeri fra udlandet samtidig skal øges.

- Vi har forståelse for stramningerne, da vi befinder os i en branche, hvor reglerne strammes konstant. Men vi har også det forbehold, at man skal kombinere stramningerne med andre fokusområder.

- Strammer man reglerne herhjemme, så bliver man også nødt til at øge indsatsen mod det ulovlige fyrværkeri, som flyder ind over grænserne. Fyrværkeri, som bestilles over Facebook eller via polske hjemmesider.

- Jeg håber derfor på forståelse og handling fra politikerne. Hver gang vi strammer den legale branche, åbner vi mere for den illegale branche, siger Karsten Nielsen.

Han indrømmer samtidig, at de nye regler har resulteret i visse besværligheder for forhandlerne og distributørerne.

- Det er nogle regler, som vi selvfølgelig godt kunne undvære, da det giver os nogle logistiske problemer med at få leveret varen ud til forhandlerne, siger Karsten Nielsen, der dog ikke forventer, at de nye regler vil gå ud over omsætningen.

- Myndighederne har ændret reglerne, så man kan få lov til at opbevare mere fyrværkeri i hver enkelt oplagscontainer rundt om i landet.

- Og så ved vi også fra tidligere år, at folk ofte køber deres fyrværkeri sent på måneden. Så vi forventer ikke, at det kommer til at gå ud over den generelle omsætning. Det viser de foreløbige tal også, siger Karsten Nielsen.

/ritzau/