Nye tal: Fire ud af ti kontorfolk er blevet trætte af Facebook

Glansen af gået af det sociale medie Facebook. I hvert fald, hvis man spørger mange af HK's medlemmer.

Blandt fagforbundets omkring 150.000 medlemmer i HK/Privat er fire ud af ti trætte eller meget trætte af Facebook, viser en undersøgelse fra Epinion. Det kan være svært at bevare distancen og overblikket, forklarer arbejdsmiljøkonsulent Svend-Erik Hermansen.

- Jeg kan også godt forstå, at man bliver træt, for man risikerer at bruge al sin tid på det. Og der er det vigtigt, at man selv kan styre brugen af Facebook, og at det ikke er omvendt, siger han til Newspaq.

Tal fra undersøgelsen viser samtidig, at man må kigge i vejviseren efter Facebook-regler i mange virksomheder. 50 procent af HK/Privat-medlemmerne svarer, at de ikke har regler for brugen af det sociale medie i arbejdstiden på deres arbejdsplads.

- Man bør have klare retningslinjer, der er kendte, accepterede og lettilgængelige for enhver på arbejdspladsen. Så ved alle, hvad der gælder, før der opstår problemer. Reglerne bør ligge på intranettet, så ingen kan være i tvivl om dem, siger han og opfordrer til at tage Facebook-regler op i samarbejdsudvalgene.

Hos de medlemmer, der har regler på arbejdspladsen, svarer to ud af tre, at der er en form for forbud mod brug af Facebook i arbejdstiden. 17 procent svarer, at de ikke ved, om der er regler. Kun 33 procent svarer, at der er regler på deres arbejdsplads.

- Medarbejderne bør have lov til at logge på Facebook i begrænset omfang, når de er på job. Et forbud er gammeldags. Også fordi medarbejderne omvendt tjekker mails og besvarer opkald, når de egentlig har fri. Stol på den sunde fornuft og lav klare retningslinjer i samarbejde med medarbejderne, siger Svend-Erik Hermansen.

1284 medlemmer har svaret på spørgsmålene fra Epinion og HK/Privat.

 

Dagens Gossip