Nye tal: Kvinder er værre bilister end mænd

Undersøgelsen afslører hvor mange alvorlige fejl der blev lavet under køreprøverne i England i 2012.

Her viser tallene, at kvinderne begik 857.000 store fejl mens de var oppe til køreprøven, mens mændene begik 646.000 alvorlige fejl.

Kvindernes værste fejl var komplicerede parkeringer, kludder med styringen af bilen - samt uheldige gearskift.

Mændene begik som sagt også masser af fejl, og her var det oftest for hurtig hastighed, oversete lysreguleeringer eller manglende brug af blinklys, der førte til en ny køreprøve.

Sammenlagt var det dog kvinderne, der stod for de fleste alvorlige fejl, og derfor måtte op til en ny omgang med en køreprøvesagkyndig.

Tilføj Dagens.dk som din ven på Facebook - klik her nu!

Generelt begik begge køn dog især mange fejl ved ikke at være opmærksomme nok ved vejkryds, eller manglende brug af spejlene.

En ekspert, psykologen Zachary Estes, mener i følge The Sun, at mændene har et ansvar i forhold til kvindernes fejl i trafikken.

Han siger, at mændene skal huske at rose kvinderne når de parkerer bilen eller læser et kort, fordi den øgede selvtillid vil gøre kvinderne til bedre bilister.

Men selvom kvinderne altså laver flere fejl under køreprøven, så viser andre undersøgelser, at kvinderne ude i trafikken faktisk er skyld i færre uheld end mænd.

Dagens Gossip