Nye test afslører 23 dopingsyndere fra OL i London

23 atleter fra OL i London i 2012 er blevet testet positive for doping, efter at tidligere prøver er blevet gentestet. Det oplyser Den Internationale Olympiske Komité (IOC) ifølge Reuters.

Det er fortsat kun A-prøverne, som er blevet testet, hvorfor navnene på atleterne fortsat ikke er blevet offentliggjort.

265 gamle dopingprøver fra legene i London er blevet testet igen med nutidens forbedrede metoder, og her viser 23 af dem spor af præstationsfremmende stoffer.

- Disse nye test (af de gamle prøver, red.) viser på ny vores dedikation i kampen mod doping. Vi vil holde dopingsynderne væk fra OL i Rio. Det er derfor, vi agerer hurtigt i øjeblikket, siger IOC-præsident Thomas Bach i en pressemeddelelse.

Hos Danmarks Idrætsforbund (DIF) er formand Niels Nygaard tilfreds med, at sandheden kommer frem.

- Muligheden for at genanalysere test er et afgørende skridt i kampen for at komme dopingens uvæsen til livs. Det er et vigtigt signal om, at man ikke kan vide sig sikker og lægge fortidens forseelser bag sig, selv om man har snydt sig igennem den første test, siger han.

Fremgangsmåden i testene denne gang er den samme som for nylig, hvor 31 prøver fra OL i Beijing i 2008 viste spor af doping. Heller ikke i forbindelse med disse sager er der sat navne på synderne endnu.

Ifølge IOC, som står bag de nye test, kommer de 23 atleter fra seks forskellige lande og har optrådt i fem forskellige sportsgrene ved OL i 2012.

De 265 prøver stammer fra atleter, som også er aktuelle til OL i Rio denne sommer.

Og IOC-præsidenten slår fast, at atleter, der viser sig skyldige i dopingsnyd i enten Beijing eller London, bliver slettet fra startlisterne i august.

- Alle atleter, der findes skyldige i brud på antidopingreglerne, bliver udelukket fra at konkurrere ved OL i Rio i 2016, slår Thomas Bach fast.

IOC meddeler desuden, at skandalen kan tage til i omfang. Der kan være flere sager på vej af samme karakter. Arbejdet med at teste de gamle prøver på ny er stadig i fuld gang, og der er mulighed for, at der kommer flere sager i de kommende uger.

/ritzau/Reuters

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip