Nye traktorer i hallen

Den teknologiske udvikling går stærkt, og det har Bygholm Landbrugsskole nu taget konsekvensen af. Der er lavet lejeaftaler med to lokale maskinhandlere, der sammen med importørerne sikrer, at den nyeste traktorteknik er til stede på skolen.

- Det er vigtigt, vi hele tiden kan fortælle og demonstrere for eleverne, hvad der rører sig i branchen. Derfor har vi lavet disse aftaler, som vi forventer os meget af, fortæller skolens forstander, Kaj Højgaard i en pressemeddelelse.

Med aftalen med de lokale maskinhandlere, Maskinpartner, Vejle, og Horsens Maskiner A/S sammen med importørerne af CASE IH og New Holland, bliver traktorerne i skolens maskinhal jævnligt skiftet, så eleverne får lejlighed til at arbejde med fremtidens traktorer.

- Tidligere har vi altid selv købt vores traktorer, hvor de så får nogle år på bagen, inden de skiftes. Nu kan vi optimere undervisningen til glæde for både eleverne og deres kommende arbejdsgivere, fortsætter Kaj Højgaard.

De nye traktorer er taget i brug, og dermed har skolen mulighed for bl.a. at demonstrere brugen af GPS i arbejdet i markerne.

- For os er det et godt udstillingsvindue, hvor vi kommer ud til et bredt publikum, lyder det fra Lars Jensen fra Maskinpartner, Vejle.

De unge mennesker prøver traktorerne på skolen og kan måske anbefale dem til deres arbejdsgivere, og i hvert fald kommer de ind i overvejelserne.

- Aftalen med Bygholm Landbrugsskole er et pilotprojekt for os, men flere aftaler kommer til, og det glæder vi os over, er meldingen fra New Holland-importør Finn Laursen.

Samme holdning kommer fra Rasmus Buhl, der er distriktschef i Jylland for CASE/IH:

- Vi vil gerne vise vores produkter frem og i dialog med eleverne om fordele og ulemper, fortæller Rasmus Buhl.

Med aftalen får skolens lærere lejlighed til at fortælle om den nyeste udvikling, og herfra er meldingen klar:

- Det er helt klart en fornøjelse for os. Vi får flere traktorer og kan undervise i den nye teknik. Vi oplever f.eks., at mange elever kører med GPS og vil nu kunne instruere i brugen af det, så eleverne fra Bygholm kan matche den teknologi, der er på gårdene. På Case IH og New Holland er der f.eks. to forskellige typer GPS, så på den måde bliver eleverne introduceret til flere forskellige typer og mærker af GPS, lyder det fra en af underviserne, Lars Thomsen, der samtidig glæder sig over, at udgangspunktet er den nye maskinhal, der netop er taget i brug.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip