Nye udgifter: Se her hvor meget din varmeregning stiger

Bedst som man troede det ikke var muligt at finde på nye afgifter, er der alligevel dukket en ny op. Forsyningssikkerhedsafgiften hedder den. Og den vil gøre det væsentligt dyrere at varme sin bolig op, viser beregninger fra Dansk Fjernvarme og PwC.

Den nye afgift er en konsekvens af en lovændring af loven om afgifter på brændsel, der trådte i kraft 1. februar 2013.

- Afgiftsstigningen gælder for alle fossile brændsler som olie, kul, naturgas og affald. Det betyder en prisstigning på opvarmning ved eget olie- eller gasfyr og en stigning i prisen på fjernvarme, hvis den er produceret på fossile brændsler eller affald, hvilket er tilfældet langt de fleste steder, fortæller Michael Troelsgaard, direktør og afgiftsekspert hos revisions- og rådgivningsfirmaet PwC til Bolius.

PwC har lavet estimater over, hvor meget forsyningssikkerhedsafgiften får varmeregningen til at stige i et standard parcelhus på 125 m2 og en lejlighed på 75 m2 opvarmet med olie og naturgas. Udgiften til opvarmning af parcelhuset stiger med henholdsvis 900 og 880 kr., mens udgiften til opvarmning af lejligheden stiger med henholdsvis 550 og 500 kr.

Og bruger man fjernvarme vil man ifølge Torben Øllegaard Sørensen fra Dansk Fjernvarme kunne se frem til en øget varmeregning på 1250 kr., hvis man bor i et standard pacelhus på 130 kvm.

Den nye afgift gør det endnu mere rentabelt at benytte det nye håndværkerfradrag til at efterisolere boligen, da der vil kunne opnås fradrag for arbejdslønnen i forbindelse hermed. Ifølge EnergiMidt vil en familie, som bor i et hus på 150 m2 med et ældre oliefyr kunne opnå en besparelse på 4.000 kr. om året ved at øge den eksisterende loftisolering fra 100 mm til 300 mm.

Hvis man antager at udgiften hertil er omkring 15.000 kr. og håndværkerlønnen udgør de 15.000 kr. heraf, vil tilbagebetalingstiden af investeringen normalt være 5 år.

Men benytter man håndværkerordningen vil den reelle udgift falde til 15.000 kr., og derfor vil tilbagebetalingstiden falde til knap 4 år.

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Læs flere nyheder på finansbureauet.dk her

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip